Balkonda Pancar Yetiştirmek

Balkonda Pancar Yetiştirmek

Tamamen yenilebilir olmasının yanında, pancar bitkisi kapta kolay olarak yetiştirilebilen bitkilerden biridir. Pancar bitkisini bakımı kolaydır. Bu bitkiyi yetiştirmek için derin bitki kapları ile daha iyi sonuçlara ulaşırsınız. Pancar kökleri çapı yaklaşık 5 ile 15 santimetre arasında bir alana ihtiyaç duyarlar.Küçük çeşitleri, kırmızı yeşillik veya sarı veya beyaz kökleri olanlar dahil olmak üzere birçok pancar bitki çeşidi vardır.



Bilimsel Adı: Beta vulgaris var. vulgaris

Bitki Türü: Yenebilir sebze

Işık: Tam güneş

Su: Sürekli nemli ama toprağın üzerinde su birikmeyecek şekilde.Toprak kurumasına izin vermeyin.

Bölge: Pancar soğuk havalarda da büyür ama siz daha iyi verim için kış ve ilkbaharı seçin.

Gübre: İyi ve leziz pancar yetiştirmek için bitkinin azot ihtiyacı dışarıdan da desteklenmelidir.İyi bir tat için dengeli bir gübre kullanın.

Zararlıları ve Hastalıkları: Yaprak delici kurtlar, yaprak bitleri, böcekler pancar etkileyebilen zararlı böceklerdir. Hastalıklar yaprak lekesi, pancar mozaik, küf ve daha fazlasını içerebilir.

Yayılım: Pancar bitkisi tohum ile yayılır.Son dondan bir iki hafta önce ekilirse bitki daha çabuk büyür.Sonbaharda ilk dondan öncede ekim yapılabilir. Bu durumda hava sıcaklığı yükselene kadar bitki ağır bir büyüme dönemi geçirir. Son donlardan sonra bir iki hafta içinde hızlıca büyümeye başlar. Soğuk geçen zamanlarda bitkinin yenebilen kök kısmı ağır büyür ve doğal olarak olması gereken büyüklüğe ulaşmaz. Fakat o şekilde de tüketilebilir.

Çeşitli. Bilgi: Bu bitki hızla büyür sadece 55 gün sonra olgunluğa ulaşır. Yapraklar 18-20 cm büyüklüğe ulaştığında bitkinizi toplayabilirsiniz. (genç, körpe yaprakları en iyisidir) Kök boyu olarak bakıldığında hasat için en uygun boy 5-9 cm aralığıdır.

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.