Japon Şemsiyesi Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması Nasıl Yapılır?

Japon Şemsiyesi Çiçeği Bakımı

Japon Şemsiyesi çiçeği vitamin ve mineral bakımından zengin gübreli toprakları sever. Bakımı ve yetiştirilmesi kolay olan bitkilerdendir. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymasada yarı güneşli ortamları sever. İç mekan ve dış mekanlarda kullanıma uygundur. Aşırı sıcak ve soğuk havalar bitki için sakıncalıdır. Bitki 1 dercenin altındaki hava sıcaklıklarına maruz kalmamalıdır. Hava akımlarından kolay etkilenir, bu sebebten rüzgar alan yerlerde yetiştirilmemelidir. 

Japon Şemsiyesi Çiçeği Sulanması

Her bitki de olduğu gibi Japon Şemsiyesi de zamanla toprakta bulunan vitamin ve mineralleri tüketeceği için vitamin, mineral takviyesi yapılmalıdır. Sulama suyuna ayda bir olmak şartı ile sıvı gübreler karıştırılarak kullanılmasında sakınca yoktur. Aşırı nem ve bol suyu sever. Kış aylarında bitkiniz kurumayacak kadar su vermeniz yeterli olacaktır. Ancak yaz aylarında suya olan ihtiyacı çok fazlalaşır ve her gün sulama işlemi yapılması gerekir. Yılda bir kez saksı değişimi yapılmalı. Saksı içinde uzayan kökler saksı değişimi sırasında çok uzamışşa kesilmelidir.

Japon Şemsiyesi Çiçeği Çoğaltılması

Japon Şemsiyesi çiçeği çoğaltma işlemi kökten ayırma yöntemi ile yapılır. Bu işlem için en uygun zaman bahar aylarının başladığı Nisan aylarıdır. Köklerinden ayrılan bitkiler zaman kaybetmeden yeni saksıya alınmalıdır. Bitki kökleri kendini toparlayana kadar vitamin ve mineral takviyesi yapılırsa aşılanan yeni bitkinizin gelişimi daha hızlı olacaktır. Bu zaman içerisinde sulama iki katına çıkarılmalıdır. Bitki susuz bırakılmamalı suyun içinde kalmalıdır. Cam önlerinde rahatlıkla besleyebileceğiniz bu bitkiyi yılın her mevsimi evinizde besleyebilirsiniz.

Aşağıdaki diğer içeriklerimizde ilginizi çekebilir!

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.