Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir? (Ev Saksı Bitkileri)

Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir? {featured}

Ev Saksı Çiçekleri 


Evde çiçek yetiştirmek birçok kişinin hobileri arasındadır. Çiçeklerin yarattığı olumlu psikolojik etki, hoş kokuları, yeşilin insanı rahatlatma özelliği, eve kattığı renk ve açıyorsa çiçeklerinin farklı renkleri evde oldukça güzel bir atmosfer yaratmaktadır. Evdeki zararlı havayı temizlemesi çiçekleri vazgeçilmez kılıyor. 

Çiçek isimleri listesi için tıklayın!: Tüm Çiçeklerin Bakımları
Balkon çiçekleri listesi için tıklayın!: Balkon Çiçekleri
Çiçek resmi ve fotoğrafları için tıklayın!: Çiçek Resmi ve Fotoğrafları


Bu yazımızda evde çiçek beslemeyi sevenleri haklı çıkarak ev çiçeklerini ve saksı çiçeklerini sizlere sunuyoruz. Siz de bu yazımızdaki çiçeklerden birini yetiştirin, hem evinize güzel bir koku yayılsın, hem de görüntüsüyle size mutluluk, evinize renk getirsin:

1.Afrika Menekşesi (Saintpaulia İonantha):


Her daim sevilen, birçok evde bulunan ve birçok çiçek satış noktasında rahatça bulabileceğiniz çiçeklerdendir. Dört mevsim çiçek açmaktadır ve bakımı oldukça kolaydır. Eğer evinize ilk kez çiçek alacaksanız, Afrika Menekşesini tercih edebilirsiniz.

Bakım-Sulama-Çoğaltma:ılık bir ortamda bırakılıp, güneş ışığı almalıdır. Toprağı kurudukça, oda sıcaklığında bir su ile sulayabilirsiniz. Yaprağını koparıp nemli toprak konmuş bir saksıya gömün. Birkaç güne tutacaktır.      


Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?   

2.Barış Çiçeği (Spathiphyllum Wallisii):


İri yeşil yaprakları ve beyaz açan çiçekleriyle evde tropik etki yaratan oldukça hoş bir çiçektir. Uzun ömürlü bir çiçektir, bakımı kolaydır. Yazın daha fazla olmakla birlikte dört mevsim çiçek açar.

Bakım-Sulama-Çoğaltma: Çok ışık ve çok su sevmez. Toprağı kurudukça, oda sıcaklığında bir su ile sulayabilirsiniz.Evde çocuk veya evcil hayvan varsa yaprakların yenmemesine dikkat edilmelidir, zehirlidir.


Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?


3.Flamingo Çiçeği (Anthurium andraeanum)


Kalp şeklindeki yaprakları ve canlı çiçekleriyle oldukça hoş bir çiçektir. Uzun ömürlü bir çiçektir, bakımı kolaydır. Yazın daha fazla olmakla birlikte dört mevsim çiçek açar.

Bakım-Sulama-Çoğaltma: Sıcak, gölge ve nemli ortamı sever. Evde çocuk veya evcil hayvan varsa yaprakların yenmemesine dikkat edilmelidir, zehirlidir.


Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?

4.Yılbaşı Çiçeği(SchlumbergeraX Buckleyi):

Yıl içinde çok kez çiçek açar fakat en fazla çiçeklendiği zaman kış mevsiminin başıdır.

Bakım-Sulama-Çoğaltma: Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir ortamda olmalıdır. Çok sıcağı sevmez. Yaz aylarında düzenli olarak sulanmalıdır. Çiçeğin dinlenme zamanında suyu azaltılabilir. Yaz aylarında çiçeğinizi aydınlık ve serin bir yerde tutun.

Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?

5.Atatürk çiçeği (Euphorbia pulcherrima)

Türkiye’de yetiştirilmesi ve tanınmasına önayak olduğu için adını Mustafa Kemal’den alan Atatürk çiçeği göz kamaştırıcı kırmızısıyla dikkat çeken bir salon bitkisi. Bakımıysa özen istiyor ama aynı zamanda oldukça basit: Yaz aylarında bol su istiyor, sıcak havalarda yapraklarının da püskürtme yoluyla serinletilmesi gerekiyor. Yaz döneminde aydınlık ama yarı gölge alanlarda durmalı

Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?



6.Kalanşo (Kalanchoe)

Evde yetiştirebileceğiniz harika bir çiçektir. Küçük ama küme halinde çiçek açar. Pembe, beyaz, kırmızı bir çok  rengi mevcuttur. Yaprakları kalın ve suludur. Işığı sever, aydınlık bir alanda bakarsanız daha verimli olur. Bozulan çiçeklerini almalısınız. Aşırı sulama yapmamaya özen göstermelisiniz.

Ev Saksı Çiçekleri Hangileridir?

Aradığınız Çiçeklerin Bakım ve Yetiştirme Bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.