Beyaz, Sarı, Mavi, Pembe ve Kırmızı Gülün Anlamı Nedir? Gül Renklerinin Anlamları

Gül Renklerinin ve Sayılarının Anlamları

Gül, günümüzde ticarileştirilen ve yetiştirilen en popüler çiçeklerden birisi olması bir yana tüm çiçekler arasında en sevilen, en güzel kokan çiçek türlerinden biridir. Geleneksel olarak gül, ''aşk çiçeği'' olarak kabul edilir. Hiçbir şey bir sevgililer gününde "Seni seviyorum" diyen kırmızı gülleri yenemez. Mevlana’nın dediği gibi  Sen gül ol da, uğruna ötmeyen bülbül utansın!

Gül Renklerinin Anlamları
Güllere yüzyıllardır saygı duyuluyor ve her geçen yıl  sevilmeye ve tercih edilmeye devam ediliyor. Tarihsel kanıtlar, Güllerin, Çin'de yaklaşık 5000 yıl önce büyüdüğünü ve o zamandan beri tarihe karışmaya devam ettiklerini göstermektedir.

Gül Çiçeği Ne Anlama Geliyor?

Gülün rengine göre değişen birçok anlamı vardır. Ancak herhangi bir gül, genellikle aşağıdakilerin sembolü olarak görülebilir.
  • Aşk
  • Onur
  • İnanç
  • Güzellik
  • Denge
  • Tutku
  • Bilgelik
  • Entrika
  • Özveri
  • Duygusallık
Sevdiklerinize hediye ettiğiniz zaman güllerle ilgili sembolik anlamları bilmeniz her zaman iyidir. Birisi için belirli bir rengi, çeşitliliği veya gülü bilinçli olarak seçtiğinizde, hediye ettiğiniz güllerin jestlerine yepyeni bir derinlik katarsınız.

Rengine Göre Güllerin Anlamları

Kırmızı Gül: Kırmızı bir gül, aşkın açık bir ifadesidir. Kırmızı güller derin duyguları ifade eder .Aşk, özlem ya da arzu...Kırmızı Güller bunun yanısıra saygı, hayranlık veya bağlılık ifade etmek için kullanılabilir. Içten pişmanlık ve üzüntü iletmek için koyu kırmızı bir gül kullanılabilir. Kırmızı güllerin sayısı onlarla ilişkili özel romantik anlamlara sahiptir.1 adet ve  11 adet kırmızı gül, "Seni seviyorum" u taşıyan en popüler olanlarıdır.

Beyaz Gül: Beyaz saflık, iffet ve masumiyet rengidir. Beyaz çiçekler genellikle yeni başlangıçlarla ilişkilidir. Beyaz çiçekler sempati veya alçakgönüllülük iletmek için kullanılabilir. Onlar aynı zamanda maneviyatın göstergesidir.

Sarı Güller: Sarı güller bir coşkunluk ifadesidir. Sarı güller sevinç, sıcaklık ve hoşgeldin güneşli hislerini çağrıştırır. Onlar arkadaşlık ve şefkat sembolleridir. Sarı gül, diğer güller gibi, bir romantizm altını taşımaz. Tamamen platonik duyguları gösterir.

Pembe Güller: Pembe gülün birçok varyasyonları vardır. Her şeyden önce, pembe güller hayranlık, neşe ve şükran gibi nazik duyguları iletmek için kullanılır. Açık pembe gül çiçekleri tatlılık ve masumiyet göstergesidir. Koyu pembe gül çiçekleri derin şükran ve takdir sunar. Pembe güller zarafeti pekiştirir.

Turuncu Gül: Sarı bir gül güneşi bize hatırlatırken, turuncu bir gül bizi ateşli bir alevle hatırlatır. Bu ateşli çiçekler tutku ve enerjiyi gösterir. Turuncu güller yoğun istek, gurur ve şevk ifade etmek için kullanılabilir. Ayrıca bir hayranlık duygusu taşırlar. Bu çiçekler, sadece kırmızı güllere, romantizmde tutkunun habercileri olarak rakip olurlar.

Lavanta Gülü: Bir Lavanta rengine benzer şekilde yükselir. Ayrıca "ilk görüşte aşk" ifade eder. Lavanta güllerinin daha koyu tonları (mor renklere yakın) muhteşem bir görkem ve ihtişam duygusu taşır. Bu güller hayranlık ve hayranlığı ifade etmek için kullanılır.

Mavi Gül: Mavi gül, siyah gül gibi hala zordur. Hediye olarak çok fazla tercih edilmez.Mavi güller doğal olarak elde edilemez, böylece ulaşılamaz veya gizemli olanı temsil ederler. Mavi güller bu nedenle ulaşılamazlık arzusunu somutlaştırır. "Sana sahip olamam ama senin hakkında düşünmeyi bırakamam" derler.

Siyah Gül: Siyah ölüm ve veda rengidir. Siyah gül, mavi gül gibi zordur. Siyah güller olarak bildiğimiz şey aslında gerçekten koyu kırmızı güller. Siyah güller bir duygu ya da fikrin ölümünü iletir. Birisine siyah güller göndermek, ilişkinin bitimine işaret eder.

Karışık Güller: Farklı renkteki gül çiçeklerini bilinçli olarak karıştırıp, bir buket duygu yaratabilirsiniz. Örneğin, kırmızı ve beyaz güllerden oluşan bir buket sizi yoğun olarak sevdiğim anlamına gelir. Güllerin rastgele bir karışımı karışık duyguları iletir veya bir mesaj gönderir: “Duygularımın ne olduğunu bilmiyorum ama sana güller göndermeye yetecek kadar eminim.” J

Gül Renklerinin Anlamları

Sayılarla Gül’ün  Anlamları

1 Adet Gül - Size Odaklanmış Özel Sevgi.
2 Adet Gül - Karşılıklı Derin Bir Aşkla Birbirimizi Seviyoruz.
3 Adet Gül - Seni Seviyorum.
6 Adet Gül - Senin Olmak İstiyorum.
9 Adet Gül - Sonsuza Kadar Birbirimizi Seveceğiz.
11 Adet Gül - Hayatımda En Çok Sevdiğim Kişisin.
12 Adet Gül - Tatmin Edici Bir Beraberlik Ve Karşılıklı Sevgi.
13 Adet Gül - Gizli Aşk.
24 Adet Gül - Her Dakikayı Sevgiyle Hatırlıyorum.
33 Adet Gül - Derin Aşk İle Seviyorum.
36 Adet Gül - Bana Geldiğinden Dolayı Romantik Hissetmek.
44 Adet Gül - Hiç Değişmeyeceğine Söz Vermek.
50 Adet Gül - Karşı Konulmaz Bir Aşk.
56 Adet Gül - Aşkım.
66 Adet Gül - Başarılı Aşk Beraberliği.
99 Adet Gül - Karşılıklı Anlayış Aşkı Sonsuzlaştırır.
100 Adet Gül - Sonsuza Kadar Birbirlerine Adanmış Çift.
101 Adet Gül - Sadece Sen.
108 Adet Gül - Benimle Evlenirmisin?
111 Adet Gül - Sonsuz Aşk.
123 Adet Gül - Özgür Aşk.
144 Adet Gül - Seni Gece Gündüz Sonsuza Kadar Seveceğim.
365 Adet Gül - Hergün Seni Düşünüyorum.
999 Adet Gül - Bitmeyen, Sonsuz Aşk.
1001 Adet Gül - Vefakar Aşık, Sonsuza Kadar.

Aşağıdaki diğer içeriklerimizde ilginizi çekebilir!

Güllerin anlamları, gül renklerinin anlamları, kırmızı gülün anlamı, beyaz gülün anlamı, sarı gülün anlamı, pembe gülün anlamı, siyah gülün anlamı, mavi gülün anlamı, turuncu gülün anlamı

Etiketler: ,

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.